Державна екологічна інспекція у Закарпатській області продовжує перевіряти водоканали області


Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Державної екологічної інспекції у Закарпатській області планово перевірили ТОВ «Водоканал Карпатвіз», що здійснює свою діяльність у сфері забору, очищення та постачання води м. Берегово.

Скид стічних вод проводиться в канал Верке після проходження каналізаційних очисних споруд. Існуючий стан очисних споруд дозволяє проводити лише механічну очистку стічних вод, що призводить до скиду у водний об’єкт недостатньо очищених стічних вод.


З метою контролю за дотриманням нормативів гранично допустимих скидів (ГДС) та встановлення впливу стічних вод на поверхневі води каналу Верке проведено відбір проб стічних та поверхневих вод. Результати дослідження підтвердили перевищення нормативів ГДС за низкою показників, що є порушенням вимог ст. 44 Водного кодексу України.

Посадову особу ТОВ «Водоканал Карпатвіз» за виявлені порушення притягнуто до адміністративної відповідальності згідно ст. 59 КУпАП, а керівнику підприємства видано припис щодо усунення порушень.

З метою перевірки виконання припису держінспектори проведуть позапланову перевірку, за результатами якої буде здійснено нарахування збитків, завданих державі порушенням вимог законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці