Чергове правопорушення під час дії нерестової заборони вилову водних біоресурсів


 

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області нагадує, що в області триває осінньо-зимова нерестова заборона вилову водних біоресурсів. Термін її дії з 10 вересня 2022 року по 10 січня 2023 року. Проведення заходів спрямоване на збереження та охорону водних біоресурсів.

В заборонений період, як виняток, дозволено здійснення любительського рибальства однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з однією приманкою з берега на окремо визначених ділянках рибогосподарських водних об’єктів Закарпатської області.

Попри дані поступки та попередження, люди й надалі здійснюють незаконне рибальство на заборонених місцях. Тільки за останній тиждень інспекторами Державної екологічної інспекції у Закарпатській області було виявлено чотирьох правопорушників, які ловили рибу в зимувальних ямах (с. Невицьке) та дериваційному каналі поблизу Ужгорода. Винні особи покарані відповідно до ч. 3 ст.85 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення правил рибальства.

Інспекція продовжує проведення заходів з попередження та недопущення порушення вимог природоохоронного законодавства під час нерестової заборони вилову водних біоресурсів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці