Екологічна акція "Шевченко єднає Україну" - крок до Зеленої Країни

На території Закарпатської області триває Екоакція під назвою "Шевченко єднає Україну".


Державна екологічна інспекція у Закарпатської області спільно з Закарпатською обласною державною адміністрацією та органами місцевого самоврядування проводить  активну участь у  реалізації широкомасштабної та амбітної програми Президента "Зелена країна", яка була започаткована Державною екологічною інспекцією України і спрямована на підтримку збереження природи в Україні.


В рамках екологічної акції «Дуби Шевченка об'єднують Україну» на території Ужгородського замку що розташований в м. Ужгороді та на територіях області: Мукачівській, Чопській, Хустській, Тячівській та Великоберезнянській територіальних громад  висаджено саджанці дуба, які пророщені з жолудів дерева, біля якого свої юні роки провів Тарас Шевченко, який за переказами місцевих жителів, ховав в дуплах дерев свої перші малюнки.


Саджанці дерев з малої Батьківщини Кобзаря є символом миру і національного духу, який все своє життя оспівував Шевченко.


До висаджування саджанців долучилися представники департаменту екології та природних ресурсів Закарпатської обласної державної адміністрації, Мукачівської міської ради,  Ужгородської міської ради, Хустської міської ради, Тячівської міської ради, Чопської міської ради  та  Великоберезнянська селищна рада. 










ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці