До уваги суб’єктів господарювання!

До уваги суб’єктів господарювання!

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області нагадує, що у відповідності до вимог ст. 45 Закону України «Про управління відходами»,  власники відходів, діяльність яких призводить до утворення небезпечних відходів, або власники відходів, що не є небезпечними, річний обсяг утворення яких перевищує 50 тонн, один раз на рік подають декларацію про відходи.

Порядок подання декларації про відходи та її форма затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 7 травня 2022 р. № 556 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 19 серпня 2023 р. № 876). Декларація подається заявником один раз на рік до 20 лютого року, що настає за звітним, в електронній формі через Єдиний державний вебпортал електронних послуг (ЕкоСистема) шляхом заповнення затвердженої  форми.

З метою полегшення оформлення декларації Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України організувало тренінг для представників бізнес-спільноти, де роз’яснено кожен крок подання декларації через ЕкоСистему  – від створення у особистому кабінеті записів про виробничі майданчики до передання прав довіреним особам, подання конкретної інформації та підписання декларації. Переглянути тренінг можна у записі за посиланням:  https://youtu.be/fxr2dBMjT2s.

Враховуючи вищенаведене, Інспекція звертається до суб’єктів господарювання, діяльність яких призводить до утворення відходів на території Закарпатської області подати Декларацію про відходи за 2023 рік згідно оновленого Порядку подання декларації про відходи  та форми декларації в редакції Постанови КМ № 876 від 19.08.2023 р. до 20 лютого! 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці