Державна екологічна інспекція у Закарпатській області інформує про початок проведення щорічної природоохоронної операції “Новорічна ялинка”

Інспекцією проводяться комплексні заходи з охорони, збереження та невиснажливого використання хвойних насаджень в рамках традиційної природоохоронної операції «Новорічна ялинка».

Відповідно до частини 1 статті 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу (новорічних ялинок) без документів, що підтверджують законність їх придбання – тягне за собою накладення штрафу від 510 до 1700 гривень з конфіскацією об’єктів рослинного світу чи без такої, про що рішення приймаються відповідними місцевими судами.

 Інспекція закликає всіх громадян вимагати від реалізаторів новорічних ялинок документи, що підтверджують законності їх набуття, та не купувати новорічні ялинки невідомого походження без  маркування. Кожна ялинка має уніфікований номер та відповідний штрих код, який можна перевірити на сайті

https://open.ukrforest.com/.

Інспекція наголошує, що і продавець, і покупець несуть однакову відповідальність.

Пам’ятайте  про те, що збереження новорічних традицій не повинно завдавати збитків та шкодити навколишньому природному середовищу.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці