Михайло Банк: 100 днів на посаді

За цей, порівняно невеликий період вдалося зробити чимало. Проведені заходи показали проблему з нашим довкіллям: засмічення, незаконна вирубка дерев навіть у природо-заповідному фонді, незаконний видобуток корисних копалин без відповідних дозволів та погоджень. Крім того, було виявлено і масову загибель риби на Мукачівщині, отруєння води невідомою хімічною речовиною на Тячівщині.

З початку року за різні порушення у сфері навколишнього природного середовища на винуватців складено 541 протокол . Сума штрафів склала 286 тисяч, переважна більшість з яких – 262 тисячі вже відшкодували. За матеріалами Держекоінспекції відкрито 28 кримінальних проваджень, загальна сума розрахованих збитків сягає майже півмільярда гривень (493 млн. 571 тис. грн). Кількість виставлених претензій та претензійних листів щодо добровільної сплати 35 на загальну суму майже на 200 мільйонів гривень (197 311 грн.). Відшкодовано 27 претензій з урахуванням раніше пред’явлених на загальну суму 5 млн. 814 тис. грн. (у т.ч. в судовому порядку 5 млн. 773 тис. грн.) Всього ж у судах різних інстанцій знаходиться 37 судових проваджень на загальну суму збитків 559 млн. 166 тис. грн.

Діяльність Держекоінспекції щодо активізації виявлення порушень у сфері природоохоронного законодавства буде продовжено і в майбутньому.



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці