За спалювання сухої трави на Закарпатті вже сплатили штрафи

На Закарпатті розпочався період прибирання присадибних ділянок, городів, довкілля. І часто нехтуючи нормами протипожежної безпеки люди спалюють сміття, суху траву, листя, чим завдають шкоди своїм сусідам і природі. Адже густі клуби диму вдихають люди і це, звичайно шкодить здоров’ю. До слова, за такі речі передбачена адміністративна відповідальність і штрафи.

У нашому краї вже притягнули осіб до відповідальності за спалювання трави і вони сплатили штраф. За самовільне випалювання рослинності або її залишків згідно ст. 77-1 Адміністративного кодексу України передбачена відповідальність у вигляді штрафу від 3060 до 6120 грн, якщо це скоєно у природо-заповідному фонді тоді штраф складає від 6120 до 12240 грн. До слова, штраф може бути значно більшим, бо нараховуються збитки від знищеної вогнем площі.

Тому Державна екологічна інспекція у Закарпатській області звертається до краян з розумінням підійти до цієї проблеми і вирішувати її іншими шляхами. Відносити на смітник, або ж спалювати у котлах. Адже здоров’я людей та чисте довкілля повинно бути на першому місці.



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці