Держекоінспекція Закарпаття: гірка картина з очисними спорудами в області (продовження)


У попередніх матеріалах ми вже вели мову про критичних стан очисних споруд у нашому краї. Це викликало чималий резонанс серед жителів краю, котрі відчувають ці проблеми у своїх районах і повідомляли й про вкрай незадовільний стан очисних споруд у їх населених пунктах. Тому, у свою чергу, ми продовжуємо висвітлювати цю проблему. Сподіваючись що органи місцевого самоврядування докладатимуть всіх зусиль, щоби винайти кошти і поставити очисні споруди. Адже це буде інвестиція не тільки для себе, але й для підростаючого покоління. Сьогодні продовжуємо публікувати черговий матеріал про жахливий стан очисних споруд в області, за фактами, які свого часу викрила Держекоінспекція.

Очисні споруди комунального підприємства «Солотвино» на даний час перевантажені і працюють неефективно, враховуючи, що саме в смт Солотвино експлуатується велика кількість баз відпочинку та ведеться будівництво нових, доцільним є зведення нових систем очистки більшої потужності.

Каналізаційні очисні споруди Хустського ВУВКГ міста на даний час не забезпечують нормативну очистку стічних вод. Порушення технології, регламентів очистки (з трьох коридорів очистки працюють лише2, погано працюють аеротенки) та загальний технічних стан очисних споруд призводить до того, що в р. Хустець притоку транскордонної р. Тиса скидаються забруднені стічні води. Каналізаційні очисні споруди потребують ремонту. Невже на нього не виділяють кошти?

Очисні споруди КП ЧМР «Водоканал Чоп» потребують капітального ремонту та модернізації. У 90-х роках минулого століття в м. Чоп велися роботи по будівництву нових каналізаційних очисних систем на базі очисних споруд фізико-хімічної очистки для станції Чоп, однак через припинення фінансування, при будівельній готовності 70% у 1998 році було припинено і відновлення будівництва їх через сучасний стан неможливе.

Далі буде

 



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці