Держекоінспекція Закарпаття викрила кар’єр з неймовірними збитками

14 серпня працівники Державної екологічної інспекції у Закарпатській області у ході здійснення заходів на території Мукачівського району  виявили незаконне видобування корисних копалин державного значення (пісковика придатного для виробництва будівельного щебеню) в промислових масштабах на земельних ділянках, які згідно кадастрових номерів перебувають у власності Закарпатської обласної військової  адміністрації, а право постійного користування належить ДП «Ліси України».

У результаті обстеження екоінспектори   встановили, що фірма незаконно здійснила видобуток пісковика на площі 4563 кв. м, об’ємом 13 174 кубометри. Розмір завданих збитків навколишньому природному середовищу складає понад 62 мільйони гривень.

Як повідомив начальник Державної екологічної інспекції Михайло Банк, матеріали за згаданим фактом будуть скеровані у правоохоронні органи для внесення в ЄРДР, проведення відповідного слідства та виставлено претензію по відшкодуванню збитків суб’єкту господарювання, який здійснив незаконний видобуток продукції.

Окрім того Держекоінспекція  скерує звернення до обласної військової адміністрації з метою розгляду згаданого порушення  та його усунення.

Згідно ст. 13 Конституції України нагадуємо, що земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу виключної (морської) економічної зони є власністю Українського народу. 





ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці