Під час перевірки інспекторами виявлено факти незаконної вирубки дерев невстановленими особами

Ще минулого літа в ході досудового розслідування кримінального провадження спеціалістів Державної екологічної інспекції у Закарпатській області було залучено слідчими СВ Хустського РУП ГУНП в Закарпатській області до проведення перевірки дотримання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища на території лісництва ДП «Хустське ЛДГ».

Під час перевірки інспекторами виявлено факти незаконної вирубки дерев невстановленими особами. Відповідно до такс Інспекція розрахувала розмір шкоди заподіяної лісу, який склав 903 521, 78 гривень.

Матеріалами справи підтверджено, що ДП «Хустське ЛДГ» є постійним лісокористувачем обстежуваних ділянок , а тому обов’язок по охороні лісів від незаконних рубок та обов’язок дотримуватися правил і норм використання лісових ресурсів покладено саме на лісогосподарське підприємство. Отже, Хустська окружна прокуратура в інтересах держави в особі Інспекції звернулася до Господарського суду Закарпатської області з позовною заявою про примусове стягнення зазначеної суми  з ДП  «Хустське ЛДГ». Суд задовольнив у повному обсязі та постановив розстрочити рішення терміном на 11 місяців.

Станом на сьогодні державне лісогосподарське підприємство відшкодувало частину заподіяних державі збитків на суму 75 тисяч гривень.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці