Скільки коштує не прибирати сміття для територіальної громади


 

Майже 90 тисяч гривень довелося сплатити Горінчівській територіальній громаді Хустського району за шкоду, яка була заподіяна довкіллю внаслідок засмічення побутовими відходами земельних ділянок в межах територіальної громади.

Як вже раніше Державна екологічна інспекція у Закарпатській області повідомляла, держінспектори в ході проведення перевірок виявили засмічення побутовими відходами двох земельних ділянки у с. Березово, у прибережній захисній смузі правого берега р. Ріка та однієї ділянки у с. Сюрюк на відстані 500 м від житлової забудови на узбіччі ґрунтової дороги.

Голові територіальної громади було видано припис щодо усунення порушення та притягнуто його до адміністративної відповідальності шляхом накладення штрафу. Після отримання нормативної грошової оцінки земельних ділянок, що зазнали засмічення та розрахунку збитків, нанесених державі, на адресу територіальної громади Інспекція направила претензії для добровільного відшкодування на загальну суму 87 734 гривні.

Тож територіальній громаді довелося, виконуючи вимоги припису Інспекції, прибрати земельні ділянки від сміття та відшкодувати заподіяні державі збитки в повному обсязі.

Чи не раціональніше було б таку суму коштів спрямувати на благоустрій населених пунктів ТГ, на вжиття заходів з недопущення засмічень на території громади? Питання, відповідь на яке очевидна. Тож будьмо дбайливими господарями не лише в своєму домі, на своєму подвір’ї, а й в своїй громаді, в своєму краї.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці