Чергова масштабна рубка дерев


 

Спеціалісти Державної екологічної інспекції у Закарпатській області ще у серпні – вересні провели планову перевірку ДП «Мокрянське лісомисливське господарство».

Тоді за результатами проведення перевірки було зафіксовано факти проведення суцільних санітарних рубок на території ділянок, які вкриті лісами нештучного походження, розташовані на висоті понад 1100 метрів над рівнем моря та мають схил крутизною понад 30 градусів, що є порушенням Санітарних правил в лісах та свідчить про незаконність відведення вказаних ділянок в рубку. 

Зокрема, в ході перевірки на території Брадульського, Комсомольського, Русько-Мокрянського та Усть-Чорнянського лісництв ДП «Мокрянське ЛГ» встановлено незаконну рубку дерев різних порід у загальній кількості 985 одиниць. Загальна сума шкоди, завданої довкіллю внаслідок порушення вимог лісового законодавства, склала 8 491 207 гривень

Всі матеріали перевірки для вжиття відповідних заходів було скеровано до правоохоронних органів.   

Днями, за повідомленням Спеціалізованої екологічної прокуратури Закарпатської обласної прокуратури, трьом посадовим особам держпідприємства «Мокрянське ЛМГ» повідомлено про підозру у вчиненні правопорушень у сфері службової діяльності. За даними слідства, працівники лісоохорони допустили і сприяли проведенню на ввірених їм територіях лісництва незаконних рубок без жодних дозвільних документів. Таким чином зрубано 677 дерев різних порід. Збитки державі склали 5,3 млн грн. Тривають досудові слідчі дії.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці