Позапланові перевірки підприємств- водокористувачів на завершальному етапі


 

На Закарпатті до переліку ТОП-500 підприємств-забруднювачів водних об'єктів України, визначених дорученням Прем’єр-міністра України від 07.09.2021 № 39200/1/1-21, що підлягають позаплановим перевіркам, увійшло 17 підприємств області.

На сьогодні фахівцями Державної екологічної інспекції у Закарпатській області проведено позапланові перевірки 13 суб’єктів господарювання, за результатами яких до адміністративної відповідальності притягнуто 13 посадових осіб на загальну суму штрафів 3332 гривні. Для усунення виявлених порушень видано обов’язкові для виконання приписи. За шкоду, заподіяну державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів проведено розрахунки збитків на загальну суму 318 662 гривні, виставлено 9 претензій для добровільного відшкодування. На даний час підприємствами вже сплачено 45 980 гривень.

Заходи державного нагляду (контролю) щодо підприємств, що визначені відповідним переліком, продовжуються. Про результати перевірок громадськість буде поінформовано додатково.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці