За самовільне користування надрами ТОВ «АКВА-АГРО» заплатить понад півтора мільйона гривень


 

Ще в червні 2018 року ТОВ «АКВА-АГРО» з метою влаштування водойми для поливу сільськогосподарських культур отримало від Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса погоджений робочий проєкт будівництва водойми за межами населеного пункту на території Сторожницької сільської ради Ужгородського району Закарпатської області. Однак, в подальшому Товариство на кількох земельних ділянках в межах території Холмківської ТГ, у водоохоронній зоні річки Уж, здійснювало поза проєктними межами без дозвільних документів забір піщано-гравійної суміші.

За даним фактом незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення було порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 240 КК України.

В рамках провадження Державна екологічна інспекція у Закарпатській області відповідно до Методики визначення розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок самовільного користування надрами провела розрахунок на суму 1 680 000 гривень.

Ужгородська окружна прокуратура Закарпатської області в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції у Закарпатській області звернулась до Господарського суду Дніпропетровської області з позовною заявою до відповідача - Товариства з обмеженою відповідальністю «АКВА-АГРО» про відшкодування шкоди заподіяної внаслідок самовільного користування надрами у розмірі 1 680 000 гривень.

Позовні вимоги обґрунтовані порушенням економічних інтересів держави шляхом завдання матеріальної шкоди внаслідок незаконного видобування підприємством надр.

В листопаді Господарський суд Дніпропетровської області постановив стягнути на користь держави з ТОВ «АКВА-АГРО» зазначені кошти. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці