Перевірки підприємств області, що здійснюють водокористування тривають

Відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 30 липня 2021 року «Про стан водних ресурсів України», за дорученням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля від 07.09.2021 № 39200/1/1-21 Державна екологічна інспекція у Закарпатській області продовжує перевірки підприємств, що здійснюють водокористування. Нагадуємо, що до переліку суб’єктів, що підлягають позаплановим заходам державного нагляду (контролю) Урядом включено 17 підприємств області.    

В ході позапланового заходу державного нагляду (контролю) за дорученням Прем’єр-міністра України перевірено комунальне підприємство «Воловецький селищний «Водоканалсервіс», яке здійснює свою діяльність у сфері водопостачання та водовідведення. 

За результатами перевірки встановлено перевищення нормативів гранично допустимих скидів, що є порушенням вимог ст. 44 Водного кодексу України.

Посадову особу комунального підприємства за виявлені порушення притягнуто до адміністративної відповідальності. Розмір шкоди заподіяної державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів становить 9 854 гривні гривень. Інспекцією пред’явлено  претензію для добровільну сплату збитків.

Заходи державного нагляду (контролю) щодо підприємств, що визначені відповідним переліком, продовжуються.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці