Тривають позапланові перевірки підприємств області, що здійснюють водокористування

За дорученням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля від 07.09.2021 № 39200/1/1-21 та на виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 30 липня 2021 року «Про стан водних ресурсів України» Державна екологічна інспекція у Закарпатській області продовжує перевірки підприємств, що здійснюють водокористування. Урядом визначено перелік суб’єктів, що підлягають позаплановим заходам державного нагляду (контролю), до якого включено 17 підприємств області.     

В ході позапланового заходу державного нагляду (контролю) за дорученням Прем’єр-міністра України перевірено Кобилецько-Полянське виробниче житлово-комунальне підприємство Великобичківської селищної ради Рахівського району, яке здійснює свою діяльність у сфері забору, очищення та постачання води. Встановлено, що водоканал здійснює забір поверхневих прісних вод для централізованого водопостачання смт. Кобилецька Поляна без дозволу на спецводокористування, що є порушенням вимог ст. 49 Водного кодексу України.

Посадову особу Кобилецько-Полянське ВЖКП за виявлені порушення притягнуто до адміністративної відповідальності. Розмір шкоди заподіяної державі внаслідок самовільного використання водних ресурсів за відсутності дозвільних становить 10 320 гривень. Інспекцією пред’явлено  претензію для добровільну сплату збитків.

Заходи державного нагляду (контролю) щодо підприємств-забруднювачів, що визначені відповідним переліком, продовжуються.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці