Конференція задля порятунку Вільшанського водосховища


29-30 жовтня 2021 року за ініціативи ГО Chysto.de на берегах Вільшанського водосховища відбувся маштабний еко-пікнік. До участі у прибиранні долучились сотні небайдужих людей як із Закарпаття, так й з інших областей України. Першого ж дня відбулась еко-акція «Зліт чистих сил». У с. Колочава Хустського району, що неподалік Вільшанського водосховища, відбулася

міжнародна конференція. І навколо проблеми порятунку Вільшанського Теребле-Ріцького водосховища об’єднались експерти, фахівці та місцеві громади, представники органів влади, туристичної галузі, волонтери, туристи, екоблогери, представники ЗМІ.

Серед стейхолдерів був і начальник Державної екологічної інспекції у Закарпатській області Григорій Зуб. У своєму виступі Григорій Володимирович закликав громади до відповідальності у поводженні з твердими побутовими відходами та наголосив на необхідності організувати ефективний збір та сортування сміття у своїх громадах.

Безумовно, акції з прибирання сміття є надважливими для очищення та збереження навколишнього середовища. Та не менш важливим є вироблення системного комплексного підходу до вирішення проблеми поводження з ТВП, розчищення від сміття водойм, лісів тощо. Саме на цих аспектах порятунку Вільшанського водосховища акцентували свою увагу учасники конференції.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці