За засмічення земельних ділянок Синевирська територіальна громада відшкодовуватиме збитки


Державна екологічна інспекція у Закарпатській області розрахувала розмір шкоди, заподіяної внаслідок засмічення земельних ділянок побутовими відходами, що розташовані в межах прибережної захисної слуги річки Теребля у с. Синевир, Хустського району та направила три претензії для добровільного відшкодування.

Наприкінці вересня 2021 року кадри засмічення р. Теребля облетіли всі соціальні мережі та засоби масової інформації. Тоді держінспектори виїхали на місце події, де встановили, що стихійне сміттєзвалище силами місцевих жителів ліквідовано.

Одночасно, на території Синевирської територіальної громади було виявлено засмічення побутовими відходами ще кількох земельних ділянок. Голову територіальної громади було притягнуто до адміністративної відповідальності та накладено штраф.

Фахівці Державної екологічної інспекції у Закарпатській області отримавши необхідні документи, зокрема нормативно-грошову оцінку земельних ділянок, що зазнали засмічення, розрахували збитки, нанесені державі та направили три претензії для добровільного відшкодування. У разі відмови територіальної громади відшкодувати завдані державі збитки, Інспекція звертатиметься з відповідним позовом до суду.

Відзначимо, що стихійні сміттєзвалища – спільна відповідальність громади та місцевих органів влади, слід не чекати на контролюючі органи, приписи та штрафи,  а активно діяти, заповзято та наполегливо наводити лад. 



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці