Під час «круглого столу» обговорили гендерну рівність у лісовій та природоохоронній галузях


 

27 жовтня 2021 року Оксана ФЕНЦИК, заступник начальника Державної екологічної інспекції у Закарпатській області, взяла участь в онлайн – засіданні ІІ «круглого столу» на тему: «Гендерна ситуація в лісовій галузі України та країнах Дунайського регіону», організатором якого виступила ГО «ФОРЗА». Це вже друга зустріч в рамках міжнародного проекту «Ліси в жіночих руках», до реалізації якого залучено 14 партнерських організацій з 10 європейських країн. 

Зустріч відбулось з метою представлення думки фахівців, фахівчинь, студенток лісового господарства та зацікавлених сторін щодо питань гендерної рівності в галузі, представлення жінок для наслідування та обговорення наступних заходів та рішень проекту.

Розмова пройшла також за участі представників управлінь лісового господарства, лісогосподарських підприємств та заповідних територій, науково-дослідних установ та університетів, громадських організацій та усіх зацікавлених та відповідальних за питання забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у лісовій галузі.

Учасники засідання обговорили гендерну ситуацію в лісовій галузі України та країнах Дунайського регіону, розглянули ініціативи та проекти, що сприятимуть досягненню гендерної рівності у галузях охорони природи та лісового господарства.  

Нагадуємо, що проект реалізовується з метою зміцнення потенціалу лісового сектору шляхом підвищення залучення та кваліфікації жінок, а також підтримки рівності можливостей на ринку праці.  

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці