До уваги підприємств та організацій всіх форм власності!

               Державна екологічна інспекція у Закарпатській області інформує, що відповідно до п. 4 постанови Кабінету Міністрів України від 17.12.2012 №1221 “Деякі питання збирання, перевезення, зберігання, оброблення (перероблення), утилізації та/або знешкодження відпрацьованих мастил (олив)” та Положення про Державну екологічну інспекцію у Закарпатській області, затвердженого наказом Держекоінспекції України від 22.11.2018р. №249 підприємства, організації всіх форм власності, що виробляють або імпортують для вільного використання мастила (оливи) та забезпечують збирання, перевезення, зберігання, оброблення (перероблення) утилізацію та/або знешкодження відпрацьованих мастил (олив), використання мастил на власні потреби зобов’язані забезпечити ведення первинного поточного обліку кількості відпрацьованих мастил (олив) та подання щокварталу до 10 числа наступного місяця до Державної екологічної інспекції у Закарпатській області інформації про стан поводження з відпрацьованими мастилами (оливами) за формою встановленого взірця (Додаток 5 в редакції постанови КМУ  № 1198 від 25.11.2015 )

У разі неподання суб'єктами господарювання документів обов'язкової звітності за два звітні періоди підряд без поважних причин або без надання письмових пояснень про причини, що перешкоджали поданню таких документів та у разі невиправлення помилок, виявлених у документах обов'язкової звітності у встановлений строк, Інспекцією буде здійснено позаплановий захід державного нагляду (контролю), відповідно до законодавства, на підставі ст. 6 Закону України “Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності” та вжито відповідних заходів, в межах наданих повноважень. Зокрема, статтею 82 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу: на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1700 грн.).

Інформацію (звітність) направляти за адресою: вул. Швабська, 14, м. Ужгород, 88018, тел./факс: (0312) 614330 або е-mail: zak@dei.gov.ua 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці