З серпня 2021 року в області відкривається сезон полювання на пернату дичину


 

Щороку у серпні стартує сезон полювання на пернату дичину.

Полювання – це захоплення, хоббі. Воно розвиває ті ж якості, що і спорт: витримку, спостережливість, а також швидкість реакції. Однак, у полоні азарту не варто забувати про законність та правила полювання.

Державна екологічна інспекція нагадує, що всі мисливці під час здійснення полювання повинні дотримуватись правил поводження з мисливською вогнепальною зброєю та мати при собі всі обов’язкові для полювання документи (посвідчення мисливця, щорічну контрольну картку обліку добутої дичини і порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита, дозвіл на добування мисливських тварин, дозвіл на право користування мисливською зброєю, паспорт на мисливських собак)

Наголошуємо, що полювання заборонено:

- на відтворювальних ділянках;

- на відстані ближче 200 м від будівель населеного пункту та окремо розташованих будівель, де можливе перебування людей;

- на пернату дичину з нарізною вогнепальною зброєю або з використанням набоїв, споряджених кулями або шротом діаметром більше 5 мм;

- у темний період доби (пізніше години після заходу сонця і раніше години до його сходу);

- на пернату дичину методом нагінки з виставленням номерів;

- з не мисливської, пневматичної, напівавтоматичної або автоматичної зброї з магазином більш як на два патрони;

- транспортування або перенесення добутих тварин чи їхніх частин без відмітки цього факту у щорічній контрольній картці обліку добутої дичини і порушень правил полювання, а також у дозволі на їх добування.

Порушення законодавства у галузі мисливського господарства та полювання тягне за собою адміністративну та кримінальну відповідальність згідно із законами України.

Попереджаємо, що перевірки по здійсненню контролю за дотриманням мисливцями правил полювання діятимуть впродовж всього сезону полювання в мисливських угіддях області.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці