Державна екологічна інспекція у Закарпатській області позапланово перевірила комунальне підприємство

Фахівці Державної екологічної інспекції у Закарпатській області позапланово перевірили виконання раніше виданого припису на РКП «РАХІВТЕПЛО», яке здійснює централізоване водопостачання та водовідведення м.Рахів.
Під час позапланового заходу державного нагляду (контролю) щодо виконання вимог припису державні інспектори з охорони навколишнього середовища вчергове відібрали проби стічних та поверхневих вод. Після  проведення інструментально-лабораторних досліджень встановлено перевищення норм граничнодопустимих скидів стічних вод у поверхневу водойму р. Тиса в межах населеного пункту. Розмір відшкодування збитків, заподіяних державі становить 16,065 тис. грн.
Посадову особову суб’єкта господарювання притягнуто до адміністративної відповідальності по ст.188-5 КУпАП. Рахівському комунальному підприємству «РАХІВТЕПЛО» пред’явлено претензію для добровільної сплати. У разі відмови підприємства добровільно сплатити зазначену шкоду Державна екологічна інспекція у Закарпатській області звертатиметься з позовом до суду про примусове стягнення завданих збитків.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці