“Мукачівводоканал” в примусовому порядку відшкодовуватиме заподіяні довкіллю збитки на суму майже 7 мільйонів гривень

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області у ході перевірки Мукачівського комунального підприємства “Мукачівводоканал” м. Мукачево  встановила, що підприємство впродовж тривалого періоду самовільно здійснювало забір прісної води з підземних джерел водопостачання після закінчення дії дозволів на спеціальне водокористування.

За результатами заходу державного нагляду(контролю) відповідно до Методики розрахунку розмірів відшкодування збитків заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів проведено розрахунок  на суму 6 831 253 гривні. Матеріали перевірки Державна екологічна інспекція у Закарпатській області скерувала до органів  прокуратури.

Мукачівська місцева прокуратура Закарпатської області заявила позов в  інтересах держави  в особі  Мукачівської міської ради, Павшинської сільської ради та Кольчинської селищної ради до МКП “Мукачівводоканал” про примусове стягнення зазначеної суми збитків. Господарський  суд Закарпатської області вивчивши всі наявні докази в матеріалах справи, заслухавши представників сторін 2 травня 2019 року задовольнив позов у повному обсязі та зобов’язав  Мукачівське  міське комунальне підприємство “Мукачівводоканал” відшкодувати заподіяні збитки на користь Мукачівської міської, Кольчинської селищної та Павшинської сільської рад.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці