Планова робота з питань вирішення сміттєвих заторів триває

6 квітня 2021 року під головуванням Анатолія Полоскова, голови Закарпатської облдержадміністрації, відбулась нарада з питань ліквідації заторів та сміттєзвалищ на закарпатських річках, в якій взяв участь Олександр Балега, в.о. начальника Державної екологічної інспекції у Закарпатській області спільно з профільними службами та відповідними структурними підрозділами облдержадміністрації.

Під час наради детально обговорили заходи щодо ліквідації заторів та засмічень на закарпатських річках. Особливу увагу сконцентрували на: аналізі карти сміттєвих заторів на річках та точок збирання сміття у заплавах; визначенні переліку територіальних громад, територією котрих протікають річки Латориця та Боржава, у межах яких зафіксовано затори і точки збору сміття; надходженням до бюджетів ТГ, призначених для реалізації природоохоронних заходів.

Важливим, на думку учасників наради, є питання реалізації програм екологічного спрямування у територіальних громадах області. За підсумками наради було прийнято рішення провести зустріч за участі голів РДА, територіальних громад, підприємців, які займаються збором, переробкою, сортуванням та утилізацією ТПВ, і представників громадських організацій для подальшого вирішення проблемних питань.

https://carpathia.gov.ua/novyna/terytorialni-gromady-budut-zalucheni-do-regionalnogo-planu-likvidaciyi-zatoriv-ta?fbclid=IwAR3dvgFfv0MsfH9C-vZNBJ_0BTesARTKwFo3ipuOYqLwkYjR7nRYmnDHVQ0

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці