Лісовим ресурсам завдано шкоду на суму понад 92000 гривень

Державною екологічною інспекцією у Закарпатській області було проведено планову перевірку ДП “Виноградівське ЛГ”. В ході перевірки державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища в держлісфонді виявлено низку порушень вимог природоохоронного законодавства, зокрема незаконна рубка дерев, пошкодження дерев до ступеня припинення росту, пошкодження дерев до ступеня неприпинення росту.


 За результатами проведеного заходу державного нагляду (контролю) до адміністративної відповідальності притягнуто 16 посадових осіб лісгоспу на загальну суму штрафів 3247 гривень. Директору державного підприємства  видано припис щодо усунення виявлених порушень. Відповідно до такс для обчислення розміру шкоди заподіяної лісу проведено розрахунок розміру відшкодування збитків та виставлено претензію для добровільної сплати на загальну суму 92216 гривень.

У разі залишення ДП Виноградівське ЛГ претензії без відповіді Інспекцією буде передано справу до Господарського суду Закарпатської області щодо примусового стягнення зазначеної суми.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці