В Угорщині відбулась планова зустріч заступників Уповноважених Урядів України та Угорщини

       Впродовж трьох днів, 6-8 травня 2019 року, на території Угорщини проходила  зустріч заступників Уповноважених Урядів України та Угорщини. Участь у її роботі прийняв  керівник української частини Робочої групи  з питань охорони якості води, перший заступник начальника Державної екологічної інспекції у Закарпатській області Олександр Балега.

      В ході зустрічі обговорено  питання якості води р. Тиса за 2018 рік  відповідно до діючого Порядку проведення на українсько-угорських прикордонних водах відборів проб, аналізу, оцінки якості та заходи, що вживаються при надзвичайних забрудненнях. Сторони передали одна одній результати аналізів проб води за 2018 рік: українська Сторона – р. Боржава (Бене), а угорська Сторона – річок Тур (Гарболц), Самош (Ченгер), Красна (Агердомайор) та Тиса (Араньошапаті) та  констатували, що протягом 2018 року на українсько-угорській прикордонній ділянці р. Тиса надзвичайних забруднень транскордонного характеру  не зафіксовано.

     В рамках зібрання Сторони підготували матеріали до наради  Уповноважених Урядів України та Угорщини, яка відбудеться в червні на території України, та за результатами  зустрічі підписали відповідний Протокол.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці