Виробнича практика в Державній екологічній інспекції у Закарпатській області для студентів хімічного факультету ДВНЗ “УжНУ”

Студенти  ІV курсу кафедри екології та охорони навколишнього середовища хімічного факультету Ужгородського національного університету, з  3 по 14 лютого 2020 року проходили виробничу практику в Державній екологічній інспекції у Закарпатській області. Під час практики вони ознайомилися з нормативно-правовими актами, що регулюють діяльність Інспекції, порядком планування перевірок суб’єктів господарювання та внесенням результатів проведених перевірок до Інтегрованої автоматизованої системи заходів державного нагляду (контролю) (ІАС), здійснення перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства в частині охорони водних ресурсів, охорони надр, земельних ресурсів, поводження з відходами, оформлення матеріалів перевірок: актів, приписів, протоколів, постанов, проведення розрахунків збитків завданих державі внаслідок порушення природоохоронного законодавства,  веденням претензійно-позовної діяльності. У відділі інструментально-лабораторного контролю студенти мали змогу ознайомитись з методами вимірюваннями вмісту забруднюючих речовин, з роботою лабораторного обладнання. Прийняли участь в навчанні з підготовки проб вод та калібруванні газового хроматографа для вимірювання вмісту летких органічних сполук. Ознайомились з основними принципами роботи атомно-абсорбційних спектрофотометрів та методиками вимірювання вмісту важких металів у пробах вод та ґрунтів.





Співпраця між Інспекцією та Ужгородським національним університетом тривала. Щороку зі студентами проводяться зустрічі з метою ознайомлення з діяльністю Інспекції та зацікавлення молодих спеціалістів після здобуття освіти працювати в природоохоронних органах. В січні цього року між Державним вищим навчальним закладом «Ужгородський національний університет»  та Державною екологічною інспекцією у Закарпатській області укладено Договір про проведення практики студентів на 5 років.  

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці