Господарський суд Закарпатської області задовольнив повністю позовні вимоги Державної екологічної інспекції у Закарпатській області та виніс рішення про примусове стягнення збитків

Господарський суд Закарпатської області задовольнив повністю позовні вимоги Державної екологічної інспекції у Закарпатській області та виніс рішення про стягнення з Буштинського виробничого господарського розрахункового житлово-комунального підприємства до спеціального фонду охорони навколишнього природного середовища суму 18 617, 00 грн. збитків за порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів. Наказ Господарського суду Закарпатської області про примусове виконання рішення із заявою про відкриття виконавчого провадження направлено до Тячівського районного відділу Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області.

Як було поінформовано раніше, в ході здійснення в 2018 році заходів державного нагляду (контролю) державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Закарпатської області встановили факт самовільного забору Буштинським ВГРЖКП підземних вод на території смт. Буштино об'ємом 23,8 м3.   Внаслідок провадження господарської діяльності без дозволу на спеціальне водокористування Буштинським ВГРЖКП порушено вимоги ст.ст. 44, 49 Водного кодексу України та заподіяно збитки державі. Відповідно до Методики, затвердженої наказом Міністерства охорони навколишнього природного середовища України від 20.07.2009 №389, державні інспектори розрахували розмір збитків, заподіяних внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів на суму 18 617 гривень. Інспекція направила претензію для добровільного відшкодування суми збитків. Враховуючи відсутність відповіді на претензію та добровільної сплати на відшкодування збитків, завданих державі, Державна екологічна інспекція у Закарпатській області звернулася із позовною заявою до Господарського суду Закарпатської області.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці