Лісовим ресурсам завдано шкоду

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області провела планову перевірку додержання вимог природоохоронного законодавства ДП «Великоберезнянське ЛГ». Під час заходу державного нагляду (контролю) виявлено низку порушень Лісового Кодексу України як в держлісфонді, так і в межах території об’єктів природно-заповідного фонду лісгоспу. Зокрема зафіксовано пошкодження дерев до ступеня припинення росту, пошкодження дерев до ступеня неприпинення росту, пошкодження природного підросту та лісових культур, незаконну рубку дерев. За результатами перевірки до адміністративної відповідальності притягнуто 44 посадові особи на загальну суму штрафів 9758 гривень та керівнику підприємства видано припис щодо усунення виявлених порушень. Відповідно до затверджених такс для обчислення розміру шкоди заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд державними інспекторами проведено розрахунок збитків на суму 52800 гривень та відповідно до затверджених такс для обчислення розміру шкоди заподіяної лісу на суму 887725 гривень. Інспекцією пред’явлено ДП «Великоберезнянське ЛГ» дві претензії на загальну суму 940525 гривень для добровільного відшкодування завданих збитків.

У разі залишення претензій без відповіді Інспекція передасть справи до Господарського суду Закарпатської області щодо примусового стягнення зазначеної суми.

Крім того, під час перевірки були виявлені незаконні рубки, здійснені на території лісового фонду невстановленими особами. Розмір шкоди, завданої державі внаслідок таких протиправних дій склав 274150 гривень. Матеріали за даним фактом скеровано до Великоберезнянського відділу поліції Ужгородського ВП ГУНП в Закарпатській області для встановлення винних осіб, притягнення їх до відповідальності за вчинені правопорушення та відшкодування збитків, завданих природним ресурсам краю.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці