Зафіксовано порушення в ході планової перевірки ДП «Воловецьке ЛГ»

В ході планової перевірки в держлісфонді ДП «Воловецьке ЛГ» Державною екологічною інспекцією у Закарпатській області виявлено низку порушень вимог природоохоронного законодавства, зокрема пошкодження дерев до ступеня припинення росту, пошкодження дерев до ступеня неприпинення росту, пошкодження природного підросту та лісових культур, що є порушенням Лісового Кодексу України. За результатами проведеного заходу державного нагляду (контролю) до адміністративної відповідальності притягнуто 43 посадові особи на загальну суму штрафів 8075 гривень та видано припис щодо усунення виявлених порушень. Відповідно до затверджених такс для обчислення розміру шкоди заподіяної лісу, державними інспекторами проведено розрахунок збитків на загальну суму 118 тис. 274 грн. Пред’явлено претензію для добровільного відшкодування.

У разі залишення претензії без відповіді Інспекцією буде передано справу до Господарського суду Закарпатської області щодо примусового стягнення зазначеної суми.

Крім того, під час перевірки виявлені незаконні рубки, здійснені на території лісового фонду невстановленими особами. Розмір шкоди, завданої державі внаслідок таких протиправних дій склав 98 тис 695 гривень. Матеріали за даним фактом скеровано до правоохоронних органів для встановлення осіб, притягнення їх до відповідальності за вчинені правопорушення та відшкодування збитків.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці