Студенти III курсу біологічного факультету Ужгородського національного університету ознайомились з діяльністю Державної екологічної інспекції у Закарпатській області

26 червня 2019 року в Державній екологічній інспекції у Закарпатській області відбулася зустріч з студентами III курсу біологічного факультету Ужгородського національного університету на чолі з доцентом Людмилою Симочко.

Заступник начальника Інспекції Оксана Фенцик ознайомила студентів зі структурою природоохоронних органів України, повноваженнями Державної екологічної інспекції у Закарпатській області, її структурою та пріоритетними напрямками діяльності, повноваженнями державних інспекторів з охорони навколишнього природного середовища, а також діючим порядком здійснення заходів державного нагляду (контролю).




В. о. начальника відділу інструментально-лабораторного контролю Віктор Янкович та головний спеціаліст відділу  інструментально-лабораторного контролю Катерина Лехман провели для них екскурсію, в ході якої ознайомили із специфікою роботи цього структурного підрозділу, переліком об’єктів контролю та забруднюючих речовин, які визначаються при проведенні лабораторних досліджень та продемонстрували  наявні прилади, обладнання. Розповіли про здійснення контролю за якістю поверхневих вод транскордонної річки Тиса та її приток на підставі двосторонніх міжурядових угод між Україною та Угорщиною, Україною та Словаччиною, Україною та Румунією.


Тісна співпраця між Інспекцією та Ужгородським національним університетом склалася давно. Зустрічі зі студентами проводяться щороку з метою ознайомлення з діяльністю Інспекції та зацікавлення молодих спеціалістів після здобуття освіти працювати в природоохоронних органах. Як результат, серед спеціалістів Інспекції є чимало випускників УжНУ.




ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці