Гармонізація методів оцінки якості води

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області взяла участь у  семінарі-практикумі «Гармонізація методів оцінки якості води», що відбувся м. Сату-Маре, Румунія.  Семінар проходив в рамках реалізації заходів, передбачених проєктом HUSKROUA/1702/6.1/0029 «Екологічна оцінка басейну річки Верхньої Тиси з метою розбудови мережі моніторингу та розробки Плану дій щодо захисту природних цінностей» та за організації Трансільванського товариства Карпат - Сату Маре (партнер проекту для Румунії).

Учасники семінару-практикуму мали змогу ознайомитись та обговорити методи визначення фітопланктону, бентосних діатомових водоростей, макроскопічних безхребетних.

Начальник відділу інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції у Закарпатській області Марія Скоблей представила увазі присутніх презентацію про основні заходи та етапи реалізації проєкту на території України, методи вимірювання фізико-хімічних показників та хлорофілу "а" у поверхневих водах Верхньої Тиси і її притоках, дані попередніх результатів аналізів проб поверхневих вод.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці