На Рахівщині державні інспектори Державної екологічної інспекції у Закарпатській області перевірили лісове дослідне господарство


 

Під час планової перевірки ДП «Рахівське лісове дослідне господарство» державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Державної екологічної інспекції у Закарпатській області встановили факти порушення вимог лісового законодавства. Зокрема, зафіксовано незаконну рубку дерев, пошкодження дерев до ступеня припинення та неприпинення росту, знищення та пошкодження природного підросту віком 6-10 років.

За виявлені порушення  26 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, директору підприємства видано припис. Відповідно до такс, обраховано загальний розмір шкоди, завданої лісу внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства ДП «Рахівське ЛДГ», який склав 126,569 тис. грн.

Лісгоспу виставлено претензію та запропоновано добровільно відшкодувати завдані державі збитки. У разі відмови від добровільного відшкодування або залишення пред’явленої претензії без відповіді Інспекція звернеться з позовною заявою до суду щодо примусового стягнення суми збитків.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці