Перевірки водоканалів Закарпаття тривають

 

Днями Державна екологічна інспекція у Закарпатській області завершила планову перевірку комунального підприємства «Комунальник», що здійснює діяльність у сфері забору, очистки, постачання води та очищення стічних вод міста Перечин.

Під час здійснення заходу державного нагляду (контролю) державні інспектори з метою визначення ефективності очистки та відповідності скиду затвердженим нормативам гранично допустимих скидів (ГДС) відібрали проби стічних вод. Інструментально-лабораторними дослідженнями встановлено перевищення нормативів ГДС, що є порушенням ст. 44 Водного кодексу України.

За виявлені порушення вимог природоохоронного законодавства посадову особу КП «Комунальник» притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 59 КУпАП та накладено стягнення у вигляді штрафу. Директору комунального підприємства видано припис, яким зобов’язано у місячний термін вжити заходів щодо усунення правопорушення.

Відповідно через місяць державні інспектори проведуть позапланову перевірку на предмет виконання умов виданого припису та за її результатами розрахують розмір збитків, завданих державі порушенням вимог законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці