Масштабне прибирання на Вільшанському водосховищі

Біля Вільшанського водосховища, що на Хустщині, відбулась чергова екологічна акція з прибирання лісових масивів та прибережної зони. Акція пройшла за ініціативи голови Закарпатської обласної державної адміністрації, яка об’єднала понад три сотні людей – представників    громадських організацій, територіальних громад, співробітників Закарпатської ОДА, ДСНС та лісівників. В.о. начальника Державної екологічної інспекції у Закарпатській області Олександр БАЛЕГА теж підтримав важливий для краю проєкт. Спільними зусиллями учасників заходу зібрали тонни сміття – скло та ПЕТ-пляшки.

Проблема сміття, яке псує гірські краєвиди Карпат гостро стоїть не один рік. І вирішити його разовими акціями звичайно не вдасться. Системні проблеми необхідно вирішувати комплексно. Учасники не просто ліквідовували сміттєзвалище, а й відверто поспілкувались: з громадами обговорили впорядкування поводження з ТПВ, з громадськими організаціями, школярами та молоддю поговорили про необхідність впровадження навчальних курсів та правил сортування сміття у школах, його подальшої здачі на пункти прийому та отримання за цю роботу додаткових бонусів. 

Такі екологічні акції не тільки звільняють наш мальовничий край від сміття, а і підвищує самосвідомість громадян у поводженні з ТПВ та вчить більш дбайливому ставленню до навколишнього природного середовища. 


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці