Місцеві громади відшкодовуватимуть збитки, заподіяні державі внаслідок засмічення

За результатами проведених обстежень Державна екологічна інспекція у Закарпатській області направила органам місцевого самоврядування вимоги щодо ліквідації виявлених стихійних сміттєзвалищ у визначені строки.

Одна з таких вимог стосувалася ліквідації сміттєзвалища на території Усть–Чорнянської територіальної громади в прибережній захисній смузі р. Тиса та її притоки р. Тересва в с. Руська Мокра. Однак, в ході проведення позапланової перевірки з метою контролю за забезпеченням виконання виданих вимог держінспекторами було встановлено, що порушення не усунуто.

Оскільки засмічення земельної ділянки побутовими та будівельними відходами не ліквідовано, посадову особу Руськомокрянського старостату було притягнуто до адміністративної відповідальності. Відповідно до Методики Інспекцією визначено розмір шкоди, зумовленої засміченням земельних ресурсів через порушення природоохоронного законодавства та пред’явлено Усть-Чорнянській територіальній громаді претензію на суму 29 295 гривень для добровільного відшкодування.

У разі відмови добровільно сплатити зазначену шкоду Державна екологічна інспекція у Закарпатській області звертатиметься з позовом до суду про примусове стягнення з територіальної громади завданих збитків.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці