Понад півмільйона гривень сплатить лісове господарство за знищення дерев

Позов Державної екологічної інспекції у Закарпатській області до ДП «Перечинського лісового господарства» про стягнення збитків в сумі 595 963 гривень за порушення лісового законодавства суд задовольнив у повному обсязі.

Ще в минулому році на виконання доручення Прем’єр-міністра України Інспекція перевірила додержання вимог природоохоронного законодавства державним підприємством «Перечинське ЛГ». В процесі перевірки було зафіксовано низку порушень вимог природоохоронного законодавства, зокрема: незаконну рубку дерев породи бук та граб, пошкодження дерев до ступеня припинення та неприпинення росту, пошкодження підросту на території Дубриницького, Порошківського, Турицького, Перечинського, Тур`я-Реметівського, Турянського лісництв та лісництва «Шипіт». До адміністративної відповідальності було притягнуто 27 посадових осіб лісгоспу. Відповідно до затверджених такс було проведено розрахунок завданої шкоди на загальну суму 595 963 гривень та пред’явлено ДП «Перечинське ЛГ» претензію для добровільного відшкодування.

Оскільки лісогосподарство відмовилося добровільно відшкодувати збитки, Інспекція звернулася до суду про примусове стягнення зазначеної шкоди.

Господарський суд Закарпатської області постановив стягнути з ДП «Перечинський ЛГ» на користь держави кошти в сумі 595 963 грн. Грошові стягнення за шкоду, заподіяну порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища надійдуть до Державного бюджету України та місцевих бюджетів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці