Державна екологічна інспекція у Закарпатській області перевірила полігони ТВП

Питання поводження з твердими побутовими відходами з року в рік залишається актуальним, кількість сміттєзвалищ зростає, займаючи все більше гектарів української землі, а переробка сміття ще не набула великих масштабів. Саме тому правильне поводження з ТПВ в рамках існуючих правил є шансом на порятунок.      

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області провела планові заходи державного нагляду (контролю) за додержанням вимог природоохоронного законодавства ТОВ «Берег Вертікал», КП  ЧМР «Чистий  Чоп», ТОВ «Еко Ір», РМКП «Рахівкомунсервіс», КП МСР «Чисте Міжгір'я», ТОВ «Екобат Шураві», які здійснюють господарську діяльність з надання послуг із збирання та вивезення твердих побутових відходів та з експлуатації місць видалення відходів.

Під час проведених перевірок та обстежень територій полігонів ТПВ виявлено ряд порушень. Зокрема, підприємства не дотримуються вимоги щодо захоронення неперероблених (необроблених) побутових  відходів та не здійснюють моніторинг місць видалення відходів, що є порушенням ст. ст. 32, 29 Закону України «Про відходи».

Крім того, на ряді підприємств відсутні дозволи на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними не організованими джерелами викидів (сміттєзвалище), що є порушенням ст. 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря». Держекоінспектори також зафіксували порушення Правил експлуатації полігонів побутових відходів.

За результатами проведених перевірок до адміністративної відповідальності притягнуто 11 посадових осіб на загальну суму штрафів 6,001 тис. грн. та видано приписи на усунення виявлених порушень.

Варто пам’ятати, що проблему відходів ми зможемо вирішити тільки спільними зусиллями, відповідальним відношення до поводження з ТВП.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці