Ключові об’єкти інженерної інфраструктури на території Закарпатської області оглянули Уповноважені Урядів України та Угорщини з питань водного господарства на прикордонних водах

19-20 травня 2021 року в м. Берегово відбулась позачергова нарада за участі Валентина Шліхти, Голови Держводагенства України, Уповноваженого Уряду України з питань водного господарства на прикордонних водах, Петера Ковача, Уповноваженого Уряду Угорщини з питань водного господарства на прикордонних водах, Олександра Балеги, в.о. начальника Державної екологічної інспекції у Закарпатській області, Олега Кисіля, начальника Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса. Учасники зустрічі детально розглянули питання реконструкції спільної Берегівської меліоративної системи, оглянули її інженерні споруди, зокрема гідровузол на р. Боржава.

Під час огляду інженерної інфраструктури учасники заслухали  презентацію проєкту модернізації меліоративної системи та взяли участь в обговоренні проєктних пропозицій реабілітації магістральних каналів Верке і Сипа. Крім того, посадовці відвідали об’єкт реконструкції лівобережної дамби р. Тиса на ділянці с. Теково – с. Гетеня Виноградівського району Закарпатської області, який фінансується Європейським Союзом.

Ця зустріч стала одним із базисів подальшого обговорення актуальних питань українсько-угорської співпраці на транскордонних водах на позачерговій нараді Уповноважених.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці