Правоохоронні органи та державні установи посилюють співпрацю у сфері захисту довкілля

27 квітня 2021 року Олександр БАЛЕГА, в.о. начальника Державної екологічної інспекції у Закарпатській області взяв участь у спільній нараді щодо дотримання природоохоронного законодавства та протидії кримінальним правопорушенням проти довкілля, яка відбулась у Закарпатській обласній прокуратурі. Захід пройшов за участі представників Закарпатської облдержадміністрації, правоохоронних органів області (Закарпатської обласної прокуратури, УСБУ в Закарпатській області, ГУ НП України, УСР в Закарпатській області, ТУ ДБР) та профільних установ (Закарпатського ОУЛМГ, БУВР річки Тиса, Закарпатської митниці Держмитслужби, представників Мукачівського та Чопського прикордонних загонів).

Учасники обговорили шляхи посилення боротьби з правопорушенням у природоохоронній сфері. Адже актуальні проблемні питання, такі як несанкціоновані сміттєзвалища, незаконна рубка лісів, контрабанда та тіньовий обіг деревини, забруднення водних ресурсів та атмосферного повітря, нелегальний видобуток корисних копалин, потребують комплексного підходу та спільних зусиль всіх органів влади для захисту як екології, так й інтересів держави. Особливу увагу під час наради приділили міжсекторальній співпраці державних установ та правоохоронних органів, спільній координації дій.

На засіданні координаційної наради розроблено план дій, який дозволить посилити ефективність роботи у зазначених напрямках діяльності. Серед таких заходів – активізація системного аналізу ситуації, активізація представницької діяльності, природоохоронна спеціалізація дізнавачів, слідчих та прокурорів тощо.     

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці