Ефективне міжнародне співробітництво: обговорено результати роботи за 2020 рік по програмі прикордонного співробітництва Румунія-Україна 2014 – 2020 роки

Представники Державної екологічної інспекції у Закарпатській області 28 квітня 2021 року взяли участь у підсумковій нараді з обговорення результатів роботи за 2020 рік по програмі прикордонного співробітництва Румунія-Україна 2014 – 2020 роки, організатором якої виступив відділ співробітництва з ЄС Директорату координації міжнародної технічної допомоги Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Програма поширюється на територію на кордоні між Україною та Румунією: Закарпатська, Івано-Франківська, Чернівецька, Одеська області України та повіти Сату-Маре, Марамуреш, Ботошань, Сучава, Тулча з румунської сторони. Фінансування ЄС для зазначеної програми складає 60 млн. євро. Серед пріоритетних напрямків проекту підтримка освіти, досліджень, технологічних розробок та інновацій, розвиток місцевої культури і збереження історичної спадщини, вирішення питань у сфері охорони довкілля, загальних питань безпеки тощо.

Під час наради обговорили ключові питання реалізації проектів, зокрема, синхронізацію пріоритетів обласних стратегій з пріоритетами програми, ефективне використання інструментів співфінансування проектів на рівні областей. Учасники поділились досвідом результативного впровадження проектів в умовах карантину, проаналізували стан виконання поточних проектів, викликів та проблем, з якими зіштовхнулися бенефіціари проектів, підвели підсумки тривалої та плідної співпраці.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці