Позов Державної екологічної інспекції у Закарпатській області задоволено


 Господарський суд Закарпатської області своїм рішенням задовольнив позов Державної екологічної інспекції у Закарпатській області про стягнення з ДП «Воловецьке ЛГ» збитків за порушення лісового законодавства в сумі 96 726 гривень.

Ще в червні-липні 2019 року державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Закарпатській області під час планової перевірки в держлісфонді ДП «Воловецьке ЛГ» встановили факти порушень вимог природоохоронного законодавства. Зокрема, на території 7 лісництв виявили пошкодження дерев до ступеня припинення та неприпинення  росту, незаконну рубку дерев, незадовільну очистку місць рубок, відсутність обліку пнів попередніх років, призначення рубки 10 ділянок головного користування без оцінки впливу на довкілля та рішення про провадження планової діяльності, що є порушенням Лісового кодексу України. Тоді ж Інспекція провела розрахунок збитків, заподіяних  державним інтересам у сфері лісового господарства та пред’явила ДП «Воловецьке ЛГ» претензію. Оскільки в добровільному порядку лісогосподарство не відшкодувало збитки, то Інспекцією було заявлено позов про примусове стягнення.

Кошти за шкоду, заподіяну порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища, будуть зараховані до Державного бюджету України та місцевих бюджетів.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці