Підприємство не уникнуло штрафів за порушення природоохоронного законодавства

На заводі із виробництва деревинної паливної гранули – пелети – БФ ТОВ «Інтерсорс»  відбулась планова перевірка Державної екологічної інспекції у Закарпатській області на предмет дотримання вимог природоохоронного законодавства України.


Берегівською філією ТОВ «Інтерсорс», як було встановлено під час перевірки, не  проведено  заходи   з  постановки   на  державний облік об'єктів, які справляють або можуть справити шкідливий вплив на здоров'я  людей, стан атмосферного повітря, видів та обсягів забруднюючих речовин, що викидаються в атмосферне повітря, видів і ступенів  впливу  на  його  стан фізичних та біологічних факторів,   що  являється   порушенням  ст. 10, ст. 11  Закону  України  «Про  охорону  атмосферного  повітря».

Також зафіксовано, що БФ ТОВ «Інтерсорс»  не дотримується режиму першого поясу зони санітарної охорони (ЗСО) підземного джерела водопостачання. Зокрема,  пошкоджена огорожа свердловини,  що  є    порушенням   вимог  ст. 93  Водного  Кодексу  України. 

За результатами перевірки посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. ст. 61, 78 КУпАП, накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафів та вручено припис про усунення виявлених порушень.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці