Міжнародне співробітництво у дії: проведено спільний відбір проб води р. Тиса


 

7 квітня 2021 року проведено спільний відбір проб поверхневих вод транскордонної р.Тиса у створі Солотвино/Сігету Мармацієй, який здійснили спеціалісти Державної екологічної інспекції у Закарпатській області, БУВР Тиса та Закарпатського обласного центру з гідрометеорології спільно з лабораторією Системи Водного Госпоподарства Марамуреш Басейнової Адміністрації Вод Сомеш-Тиса м. Бая - Маре (Румунія). лабораторією водогосподарської системи повіту Марамуреш Адміністрації Басейнова Адміністрація Вод Сомеш-Тиса м. Бая - Маре (Румунія).

Спільний відбір проб води здійснюється на виконання Угоди між Урядом України та Урядом Румунії в галузі водного господарства на прикордонних водах, відповідно до Регламенту українсько-румунського співробітництва з оцінки якості прикордонних вод та заходи, що вживаються при надзвичайних забрудненнях, яких неможливо уникнути на прикордонних водотоках та на виконання Програми проведення відбору проб води та спільних вимірів витрат води р. Тиса румунськими та українськими спеціалістами на 2021 рік.

Співставлення результатів вимірювань здійснюється по визначених показниках (азот аміаку, азот нітритів, азот нітратів, фосфор ортофосфатів, ХСКб, електропровідність, залізо загальне розчинне, марганець загальний розчинний). Результати досліджень української та румунської Сторін будуть використані при проведенні оцінки якості прикордонних вод р.Тиса.


 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці