Під час «круглого столу» обговорили гендерну рівність у лісовій та природоохоронній галузях


4 березня 2021 року Оксана ФЕНЦИК, заступник начальника Державної екологічної інспекції у Закарпатській області, взяла участь в онлайн - засіданні «круглого столу» на тему: «Гендерна ситуація в лісовій галузі України та країнах Дунайського регіону», організатором якого виступила ГО «ФОРЗА». Зустріч відбувалась в рамках міжнародного проекту «Ліси в жіночих руках», до реалізації якого залучено 14 партнерських організацій з 10 європейських країн. 

До конструктивної розмови долучились також представники лісового господарства, органів виконавчої влади, лісогосподарських підприємств, громадських організацій, науковці та експерти у галузі забезпечення гендерної рівності у лісовій галузі. Всі зацікавлені сторони взяли активну участь в обговоренні та надали слушні пропозиції потреб жінок у професійному розвитку – гнучкий графік роботи, професійна рівність з чоловіками, тренінги з лідерства та поведінки у конфліктних ситуаціях, фінансове стимулювання тощо.

Учасники засідання також ознайомились та обговорили гендерну ситуацію в лісовій галузі України та країнах Дунайського регіону, розглянули ініціативи та проекти, що сприятимуть досягненню гендерної рівності у галузях охорони природи та лісового господарства  

Проект реалізовується з метою зміцнення потенціалу лісового сектору шляхом підтримки рівних можливостей на ринку праці та  кваліфікації жінок.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці