Держекоінспекція та її територіальні та міжрегіональні територіальні органи отримали 40 нових автомобілів

   23 травня Державна екологічна інспекція України, її територіальні та міжрегіональні територіальні органи  отримали 40 автомобілів «Toyota RAV 4 2,5 Hybrid, E-АWD», оснащені бензиновим та електричним двигунами.  Вручав ключі від нових транспортних засобів Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак разом з Надзвичайним і Повноваженим Послом Японії в Україні Такаші Кураї. Відкрила церемонію директор департаменту з питань зміни клімату та збереження озонового шару Міністерства екології та природних ресурсів України Світлана Гринчук.

   Технічне переоснащення було здійснено за кіотські  кошти і  сприятиме оперативнішому виконанню службових обов’язків державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища під час здійснення заходів державного нагляду (контролю).

   Остап Семерак подякував японській стороні за розуміння та якісну співпрацю й відзначив, що вже вдруге за півроку відбувається суттєве технічне переоснащення природоохоронних служб. 

   Так, у березні цього року також у результаті тісної співпраці з Урядом Японії в рамках Кіотського протоколу для покращення роботи  служби державної охорони установ ПЗФ Мінприроди було передано 20 автомобілів до  національних природних парків та заповідників. 

  В.о. Голови Держекоінспекції Ігор Яковлєв подякував Остапу Семераку та Надзвичайному і Повноваженому Послу Японії в Україні Такаші Кураї за зусилля та проведену велику і важливу роботу. «Вперше за 12 років автопарк Держекоінспекції оновлюється, що дозволить замінити амортизаційно зношені автомобілі. Нові автомобілі – це нові можливості для всіх територіальних органів Держекоінспекції. Я впевнений, що нові сучасні автомобілі з надсучасними технічними характеристиками -  гібридною силовою установкою та інтелектуальною системою управління,  є набагато безпечнішими для довкілля і дозволять суттєво підвищити ефективність здійснення екологічного контролю» - зазначив Ігор Яковлєв.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці