На Закарпатті триває операція «Новорічна ялинка - 2021»

   На Закарпатті триває операція «Новорічна ялинка - 2021», яка проводиться з метою дотримання природоохоронного законодавства під час заготівлі та реалізації хвойних насаджень у період свят.

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області здійснює системну роботу по захисту хвойних насаджень від незаконної вирубки. З цією метою тривають спільні заходи державного нагляду (контролю)  державних інспекторів з охорони навколишнього природного середовища, правоохоронців, представників лісової охорони за законністю реалізації новорічних ялинок. Керівників лісогосподарських підприємств та інших лісокористувачів Інспекція письмово попередила про безумовне дотримання вимог природоохоронного законодавства під час реалізації та заготівлі хвойних дерев, а  до органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування звернулася з ініціативою щодо вжиття заходів з охорони, збереження та невиснажливого використання хвойних насаджень.

Так, протягом грудня 2020 року державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища проведено 23 перевірки та складено відповідні протоколи. Матеріали справ щодо порушення порядку придбання та збуту об’єктів рослинного світу, за яке передбачена адміністративна відповідальність, направлено до суду.

«Шкода, нанесена державі при вирубці однієї ялинки, становить 519 грн,, а шкода, нанесена екосистемі Карпат – неоцінена», - наголошує державний інспектор з охорони навколишнього середовища Закарпатської області І. Дяченко.

  Державна екологічна інспекція у Закарпатській області вкотре нагадує краянам про необхідність збереження зелених насаджень, застерігає від порушення природоохоронного законодавства та закликає всіх громадян до дбайливого та шанобливого ставлення до природи.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці