На Закарпатті стартувала операція «Новорічна ялинка - 2021»

У передноворічний період  на Закарпатті стартувала щорічна операція «Новорічна ялинка - 2021», яка проводиться з метою дотримання природоохоронного законодавства під час заготівлі та реалізації хвойних насаджень напередодні свят. До заходів контролю, що триватимуть з 01 грудня 2020 року по 12 січня 2021 ріку, у складі робочих груп буде залучено державних та громадських інспекторів з охорони навколишнього природного  середовища, представників правоохоронних органів, працівники лісової та мисливської галузі.

Під час операції робочі групи проведуть перевірки щодо охорони хвойних насаджень від самовільних рубок, лісових масивів, які примикають до населених пунктів, автодоріг, залізниць. Особливу увагу держінспектори приділятимуть самовільній вирубці на територіях, прилеглих до населених пунктів та на територіях об’єктів природно-заповідного фонду.

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області попереджає керівників підприємств, дотичних до реалізації та заготівлі хвойних насаджень про безумовне дотримання вимог природоохоронного законодавства та закликає органи виконавчої влади та місцевого самоврядування докласти максимум зусиль до охорони, збереження та невиснажливого використання хвойних насаджень.

Нагадуємо! Відповідно ст. 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення  незаконна рубка дерев тягне за собою накладання штрафу на громадян у розмірі від 30 до 60 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (510 - 10200 грн.) і на посадових осіб від 150 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (2550- 5100 грн.).

Шановні закарпатці! Держекоінспекція у Закарпатській області закликає Вас до шанобливого ставлення до природи. Просимо купувати лише марковані ялинки, що підтверджує законність її заготівлі та реалізації або ялинки у горщиках, такі придбання допоможуть зберегти довкілля.

Бажаємо щасливих та безпечних новорічно-різдвяних свят!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці