Державна екологічна інспекція у Закарпатській області провела позапланову перевірку на території гідрологічної пам'ятки природи місцевого значення водоспад “Шипіт”.

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області з метою перевірки тверджень, викладених у зверненнях громадян, провела позаплановий захід державного нагляду (контролю) на території водоспаду «Шипіт» Міжгірського району в частині використання в комерційних цілях птахів, занесених до Червоної книги України.

За результатами перевірки встановлено, що згідно з охоронним зобов'язанням державне підприємство “Міжгірське лісове господарство” дає зобов'язання щодо забезпечення режиму охорони та збереження гідрологічної пам'ятки природи місцевого значення водоспад “Шипіт”, яке знаходиться в урочищі “Шипіт” на території Ізківського лісництва. Охорону і догляд за територією об'єкту природно-заповідного фонду здійснює державна лісова охорона лісогосподарства.

В ході натурного огляду гідрологічної пам'ятки природи місцевого значення водоспад “Шипіт” державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Закарпатської області у присутності провідного інженера з рекреаційного благоустрою державного підприємства фактів фотографування або наявності тварин, занесених до Червоної книги України не виявлено.

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області зобов'язала ДП “Міжгірське ЛГ” посилити заходи контролю на території гідрологічної пам'ятки природи місцевого значення водоспад “Шипіт” та, в разі виявлення випадків використання тварин, занесених до Червоної книги України, вживати відповідних заходів реагування та інформувати Державну екологічну інспекцію у Закарпатській області.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці