Ліси в жіночих руках

Саме під такою назвою відбулася міжнародна онлайн конференція, в якій взяла участь Державна екологічна інспекція у Закарпатській області.

Метою конференції було  презентувати нову ініціативу Fem4Forest «Ліси у жіночих руках» у Дунайському регіоні, представити приклади передової практики жінок у лісовому секторі Європейського Союзу та за його межами, сприяти подальшій інтеграції жінок у лісову галузь, розпочати дискусію та створити нову мережу зацікавлених сторін у лісовому секторі.

«Жінки в лісовому господарстві Австрії: факти та найкращі практики», «Жінки для лісу в Баварії», «Чи потребують ліси чоловіка, чи жінки буде достатньо? Роздуми, засновані на 25-літньому досвіді досліджень та розробок», «Жінки в лісі – подолання бар’єрів у лісовому господарстві», «Жінки у Боснії та Герцеговині від викладачів до лісового господарства – реальність» - такі доповіді та презентації представили увазі учасників доповідачі зі Словенії, Австрії, Німеччини, Боснії та Герцеговини, Швеції, Канади.

Проект Fem4Forest «Ліси у жіночих руках» стартував у липні поточного року і реалізовується в рамках Дунайської транснаціональної програми (Інтерреґ) за фінансової підтримки Європейського Союзу. До роботи проекту залучені 14 партнерських організацій з 10 європейських країн: Словенії, Хорватії, Австрії, Німеччини, Боснії та Герцеговини, Сербії, Румунії, Чехії, Болгарії, України. З боку України партнером проекту є громадська організація “Агентство сприяння сталому розвитку Карпатського регіону “ФОРЗА”, асоційованим партнером проекту є Товариство лісівників України. Провідним партнером є Інститут лісового господарства Словенії (ГІС).

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці